Paket och evenemang

Smideskurs 2 dagar – järnsmide

DATUM 3-4 februari
Välkommen till en 2 dagars kurs i smedjan på vackra Glasbrukets vandrarhem & café.
Kursen är för dig som är nyfiken att prova på smide för första gången eller för dig som har provat men vill utöka dina kunskaper.
Under kursen kommer du att lära dig om smidets olika tekniker. Du kommer även att få smida något att ta med dig hem! Föremål som t.ex. krok, kapsylöppnare eller en potatissticka. Det finns även utrymme för egna idéer och förslag.

Dag 1.
Vi börjar dagen kl 10.00 med fika och introduktion.
Vi smider i 3 timmar innan vi avnjuter en härlig lunch tillagad på muurikkan.Efter lunch smider vi igen. Till kvällen väntar bastubad och god kvällsmat.
Dag 2.
Vi möts kl. 08.00 för gemensam frukostbuffé. Sedan smider vi till kl. 13.00 där dagen avslutas med lunch och utvärdering.

Pris 2900 kr
Detta ingår i kursen:
Praktisk undervisning inkl. material, 10 timmar smide, fika x 2 tillfällen. lunch dag 1 och 2, bastubad, middag dag 1, frukostbuffé dag 2

Om du vill stanna över natten har du möjlighet att boka till boende för 550 kr inkl. sänglinne och handduk.

Minimiålder för deltagare är 18 år. Yngre barn är välkomna i målsmans sällskap.Ta med oömma kläder och egen utrustning om så önskas. Det ingår lån av arbetshandskar, hörselskydd och skyddsglasögon.

Begränsat antal platser gör att förbokning krävs.

Boka

Prova på smide

Vi bjuder in till en härlig dag i smedjan. Här får du chansen att känna känslan av att stå vid ässjan och uppleva det hårda järnet som du lär dig att forma.
Kanske lyckas du få med dig en helt egendesignad potatissticka hem!

Vi börjar dagen kl 10.00 och håller på i ca. 3 timmar.
Minimiålder för deltagare är 18 år. Yngre barn är välkomna i målsmans sällskap.
Ta med oömma kläder och egen utrustning om så önskas. Det ingår lån av arbetshandskar, hörselskydd och skyddsglasögon

Kurstillfällen:
Inga bestämda datum för tillfället.
Mejla förfrågan till info@glasbruket.eu

Är ni en grupp på 4-6 personer går det bra att mejla för bokning av ett annat datum som passar för er.
Pris: 550kr inkl. material & fika
Begränsat antal platser gör att förbokning krävs.

Boka

Kajakpaket

Bli din egen kapten på Göta Kanal för en dag i kajak! Njut av en härlig paddling i kanalen mellan Borensberg och Berg. Ta en paus på kanalbanken med lunchpaket från Glasbruket och gör ett strandhugg vid Brunneby musteri. Väl tillbaka på Glasbruket väntar vedeldad bastu, övernattning i mysig lägenhet och en god frukost.

På kvällen kan du äta i någon av de närliggande restaurangerna, eller förbeställa något från vårt café. Du kan även förlänga din vistelse med en cykeltur längs kanalen eller vandra en del av Östgötaleden.

Pris:
1350 kr/person logi i lägenhet ( egen toalett, dusch och kök)
I paketet ingår: 1 dags kajakhyra (inkl. all utrustning), lunchpaket, bastubad i vedeldad bastu, logi inkl. sänglinne, frukostbuffé.

Tillgängligt maj-september

Boka