Paket och evenemang

SKÖN LÖRDAG

DATUM: 26/1, 23/2, 16/3, 27/4
Vi möts till ett skönt yogapass där vi mixar dynamisk yoga med restorativeyoga och mindfulness.Vårt fokus dessa lördagar är att släppa på spänningar i sinne och kropp först genom att öka cirkulationen via stretch och dynamisk yoga. Därefter går vi in i ett lugnare tempo och vilar i olika yogaställningar med stöd av kuddar, block och dylikt.Du behöver inte ha någon erfarenhet av yoga men du ska vara bekväm med att ta dig upp och ned från golvet.
Därefter äter vi en god grön middag tillsammans.
Om du inte vill att din sköna lördag ska vara längre kan du välja att fika innan yogan, bada i badtunna, och stanna för en övernattning med frukost.

Tid: Yogapass: kl 16-18. Middag: kl 18.30
Pris: Yoga och middag 495 kr.
Lägg till: Fika 55 kr. Badtunna 100 kr, Övernattning m. frukost  385 kr.
Plats: Glasbrukets vandrarhem. Kanal vägen, Borensberg

Bokningsbetingelser: Din bokning är bindande. Kan du inte vara med avboka senast 7 dagar innan. Du kan överlåta din plats till någon annan annars debiteras du för full avgift. Vid sjukdom ber vi om att få se läkarintyg.

Boka

KONSTHELG

13-14 April

Gillar du att teckna och måla? Men vet inte riktigt hur du ska börja eller få tid? Glasbrukets vandrarhem arrangerar en konsthelg tillsammans med Linnea Jensen där du får lära dig grunderna i olika tekniker.

Vi kommer att jobba med både teckning, akryl och vattenlöslig oljefärg. Det handlar om att lämna föreställningarna  om hur ting och saker ser ut och verkligen se. Alla kan teckna, men precis som med allt annat är det inget vi kan utan att lära oss några grundläggande regler. Dessa kommer vi att lära oss under helgen.

Vi kommer att jobba med teckning och blandtekniker om lördagen och om söndagen går vi igenom färglära och komposition och använder sedan resten av dagen till att jobba med det vi lärt genom olika uppgifter. Vi kommer att jobba både inomhus och i de vackra omgivningarna kring Glasbruket,

Pris: 3800 kr.  I kursen ingår material. boende, frukostbuffé, två luncher, fika, middag, bastu och badtunna på lördagskvällen.

Varmt välkommen!
Linnea, Emma och Helen

Boka

Prova-på-smide

Vi bjuder in till en härlig dag i smedjan. Här får du chansen att känna känslan av att stå vid ässjan och uppleva det hårda järnet som du lär dig att forma.
Kanske lyckas du få med dig en helt egendesignad potatissticka hem!

Vi börjar dagen kl 10.00 och håller på i ca. 3 timmar.
Sommarcafét håller öppet med fika och enklare rätter.
Minimiålder för deltagare är 18 år. Yngre barn är välkomna i målsmans sällskap.
Ta med oömma kläder och egen utrustning om så önskas. Det ingår lån av arbetshandskar, hörselskydd och skyddsglasögon

Kurstillfällen kommer inom kort.
Är ni en grupp på minst 4 personer går det bra att mejla för bokning av ett datum som passar för er.
Pris: 450kr
Begränsat antal platser gör att förbokning krävs.

Boka

Kajakpaket

Bli din egen kapten på Göta Kanal för en dag i kajak! Njut av en härlig paddling i kanalen mellan Borensberg och Berg eller paddla längs Motala ström ut i sjön Boren. Ta en paus på kanalbanken med lunchpaket från Glasbruket och gör ett strandhugg vid Brunneby musteri. Väl tillbaka på Glasbruket väntar fika i sommarcaféet, vedeldad bastu, övernattning och frukost.
På kvällen kan du äta i någon av de närliggande restaurangerna, eller beställa middag hos oss. Du kan även förlänga din vistelse med en cykeltur längs kanalen eller vandra en del av Östgötaleden.

Pris: 895 kr/person logi i dubbelrum ( toalett i huset, och dusch i servicehus),
995 kr/person logi i lägenhet ( egen toalett, dusch och kök)
I paketet ingår: 1 dags kajakhyra (inkl all utrustning), lunchpaket, eftermiddagsfika i Glasbrukets sommarcafé, bastubad i vedeldad bastu, logi inkl. sänglinne, frukostbuffé.

Boka

Frukostyoga

Välkommen att starta din sommarmorgon med skön yoga och härlig frukostbuffé! Varje torsdagsmorgon v.26- v.31 yogar vi tillsammans med Linnea Jensen Yoga. Efter yogan serveras en god välförtjänt frukost som du kan njuta av i vår härliga trädgård.
Vi yogar ute i mån av fint väder annars flyttar vi in.
Yogamattor och andra props finns att låna.

Pris: 235 kr (yoga+frukost)
Plats: Glasbrukets Vandrarhem
Tid: Torsdagar vecka 26 – 31.
Yoga: kl. 8.30-9.45
Frukost: kl. 9.45-

Drop-in vid mån av plats

Boka